En bra start på dagen

Kan vara att göra som flera hundra tusen andra människor i de nordiska länderna, ta en morgondusch i sin Combac-dusch. Pigg och fulla av förväntan om vad just denna dag har för möjligheter. Ja, vi vet, alla är inte morgonpigga. Därför fungerar den lika bra på andra tider.

 

Något om leveranser

Vi har valt att samarbeta via grosshandel - butik, då det är av största vikt att få till bra och ekonomisk sätt att leverera produkter på. De har distrubi-tionsnät över hela norden samt kan lagerhålla vårt sortiment av dusch, badrumsmöbler och massagebadkar. Detta innebär att leveranstiden bara är några dagar. Har man väl bestämt sig, vill man inte vänta, utan få sin produkt omgående utan att vänta på långa leveranstider.


 

Mitt namn är Karl-Johan Lewerin och jag är VD och ägare till Combac.

 

Framtiden för Combac ligger framför oss. Men att ha med sig en historia och en samlad erfarenhet är ju aldrig fel om man kan dra nytta utav det, vilket vi försöker göra. Combac är ett gammalt, och inte helt osannolikt, det första företag  som tog fram en dusch för privat bruk i Sverige anno 1965. Det var inte brukligt vid denna tid med privata duschar utan man badade i badkar eller gick till badhuset för att hålla sig ren. Först kom duschväggarna och året senare duschkabinen. Det var Bahco Hemkomfort som gjorde detta i fabriken i Enköping. Bahco är ju kända för verktyg mer än för produkter till badrummet. Här producerades bastuaggregat, fläktar och mycket annat som för tiden var på modet. Många har säkert hört talas om eller rent av svettats i en bastu där fabrikatet på bastuaggregatet varit Bahco, sedermera Combac. År 1981 såldes Bahco och företaget styckades upp i en verktygsdel som Sandvik köpte och de tog över namnet Bahco. Gustavsberg köpte Bahco Hemkomfort och döpte om det till dagens namn, COMBAC. Man fortsatte att producera badrumsprodukter, främst dusch, men även annat som badrumsmöbler, bastu, massagebadkar och badrumsfläktar mm. Combac har under alla dessa år fostrat många av dagens säljare som om möjligt jobbar kvar inom branschen.

 

Ett levande exempel på att vi hållit på länge, var ett telefonsamtal häromdagen ifrån Lars boende på en ort i norra Sverige. Han berättade att han behövde byta några hjul på sin duschkabin ifrån 1970. Tyvärr fanns det inga delar kvar till denna dusch då den inte varit i produktion på säkert 20 år så jag kunde dessvärre inte hjälpa honom med det. Han accepterade mitt svar och nämnde att han får börja funder på en ny kabin. Ja, valet blir nog enkelt när Lars om en tid får byta ut sin 42 år gamla dusch. Tror ni att han väljer Combac? För att härma ett annat företag så säger man ”jag köper gärna en ny dusch, men inte så ofta...”

 

Det är en stor glädje att kunna se på sin ”karriär” och känna tillfredsställelse. Den är inte slut  ännu på många år får vi hoppas. Det är nu lärdomen och erfarenheten ifrån arbetslivet skall komma till sin rätta. Det är nu vi skall bygga vidare på utvecklingen av de svenska hemmen och då främst i badrummen. Här finns mycket ogjort. Min och företaget Combac´s filosofi är att förse er med produkter som är genomtänkta och mycket prisvärda. Hålla en hög och jämn kvalitetsnivå och det tack vare våra duktiga underleverantörer.

 

En kort presentation om de fantastiska företag som jag haft förmånen att få jobba med under många år. Ett och annat har man lärt sig som jag hoppas skall komma er tillgodo i spännande produkter.

 

Man lär sig en massa bra saker under dessa starka varumärken, som vart och ett är marknadsledande i respektive land.

 

Nordiska Trähus AB

Hussäljare med eget distrikt.

1982-1985

Nordiska Trähus var ett företag som jobbade med mycket hög kvalitet i sina hus. Produktion

i Vrigstad, Småland.  Idag ingår de i Myresjöhus.

 

Vedum Kök & Bad AB

Konsumentansvarig, kök. Försäljningschef Bad

1985-1998

I detta fina familjeägda företag fick jag anställning först som konsumentansvarig säljare på kök och

sedermera som försäljningschef på bad.

De fösta åren via en liten utställning i samhället till den fina kvarnen som än idag är en pärla

för kök och badintresserade.

Som försäljningschef bad, fick jag äran att leda ett framgångsrikt arbete med att sätta varumärket

Vedum Bad, starkt på marknaden.  

 

Combac Sweden AB

VD

1998-2001

Nya utmaningar och möjligheter.

Foss Bad i Norge var senare en stark delägare i Combac.  Även här få förmånen att på

nära håll föra ett samarbeta med Foss Bad och INR. INR köper Combac 2002

 

INR Sverige AB

Försäljningsagent

2001-2011

Ny era med nya utmaningar.

Vilken förmån att få vara en av säljarna och delaktig i uppbyggnaden av det starka varumärket INR.

 

 

Nu börjar den riktigt stora utmaningen. Vi är redo, hoppas ni är med!

 

 

Karl-Johan

VD  Combac